Snakk med dyrlege, venner og andre hundeeiere for å finne ut hvilke kenneler de liker, men husk at alle hunder reagerer ulikt. En kennel som andre liker, passer ikke nødvendigvis for din hund.
Unngå å plassere små valper på kennel. Valpen trenger tid til å knytte seg til deg, så hold deg hjemme med den de første månedene. Valper er også mer utrygge, og bør ikke skifte omgivelser for ofte.
Sørg for at alle vaksiner er oppdatert. Dette er både viktig for å beskytte din egen hund mot smitte, men det er også viktig for å beskytte de andre hundene på kennelen.
Etter kenneloppholdet er det lurt å gi hunden en ormekur, i tilfelle den har blitt smittet av andre hunder.
Sørg for at hunden er forsikret.
Sørg for at kennelen vet hvem de skal kontakte dersom hunden blir syk og de ikke får tak i deg personlig. Avtal at de kan ringe til et familiemedlem eller til den dyrlegen hunden vanligvis bruker.
Avtal med kennelen at de kan ta hunden til en dyrlege uten å spørre deg. Dette kan være viktig dersom hunden trenger rask hjelp.
Spør om hunden kan få et prøvedøgn hos kennelen.
Ta med et kurv, en teppe eller en pute hunden er vant til å bruke, eller legg igjen noe som lukter av deg. Et eller annet som gir hunden trygghet.
La hunden ta med favorittleken sin.
Eldre hunder som aldri har vært i kennel kan føle seg utrygge og til og med bli syke av å være i kennel. Har du en gammel hund, bør du helst finne en løsning slik at den kan passes hjemme eller hos noen den er vant til å besøke.